Header

Campagne: Fiets.

2 - 31 mei 2021

Nog groeimarge voor dagelijkse verplaatsingen met de fiets

Uit een bevraging van de VSV blijkt dat bijna 6 op de 10 automobilisten die wel eens fietsen, sterk overwegen om bij korte verplaatsingen de fiets te nemen. De rest, meer dan 4 op de 10, aarzelt om verschillende redenen. De VSV start daarom een campagne die de Vlaming aanmoedigt om bij dagelijkse verplaatsingen wat vaker voor de fiets te kiezen.   

Campagne

We maken zoveel dagelijkse verplaatsingen waar we niet meer over nadenken. Vaak gebeuren ze op automatische piloot. Omdat we het al jaren zo doen. Zonder nadenken zitten we weer achter het stuur van onze auto om 1,5 km verder naar de bakker te gaan of 500 m verder om frietjes te rijden. Die gewoontes kunnen we doorbreken als we de fietsreflex maken.

Fietsen heeft zoveel voordelen: het is ontspannend, gemakkelijk, gezond en goedkoop. Naar de bakker, naar het werk, naar de sportclub,...neem gewoon je fiets. Voor jong en oud valt er alleen maar winst te boeken door te fietsen. Dat ontdek je ook op de campagnewebsite.

Affiches - broodzakken - sociale media

We voeren de campagne met een ruime mediamix. Op de affiches langs snelwegen en gewestwegen kom je vier campagneboodschappen tegen. Op aanplakborden in steden worden die aangevuld met nog vijf afgeleiden. En in 20 steden worden broodzakken met de boodschap 'Fiets.' ingezet.

Daarnaast loopt een uitgebreide digitale campagne op sociale media: advertenties op snapchat, Instagram en Facebook. Acht influencers zullen onze campagne ook promoten bij hun volgers.

  

  

  

De Grote Versnelling

Deze campagne maakt deel uit van "De Grote Versnelling", een ambitieus initiatief van de Vlaamse Overheid, de Vlaamse provincies en de VVSG. Hiermee engageren de verschillende beleidsmakers zich om hun initiatieven en die van bedrijven, scholen, verenigingen en andere organisaties beter op elkaar af te stemmen om het fietsbeleid te versnellen. Met als doel de functionele fietsverplaatsingen van de Vlaming omhoog te krijgen, te zorgen voor meer fietsveiligheid, fietscomfort en uiteraard ook fietsplezier! Zodat elke fietsverplaatsing gewoon heerlijk op wieltjes loopt en iedereen veel meer de fietsreflex gaat maken.  

Meer info: