Header

Vier goede redenen om je kind altijd vast te klikken in een aangepast zitje

  • Bij een ongeval loopt je kind veel minder risico op zware verwondingen als het veilig vastgeklikt zit in een aangepast kinderzitje. Ook bij lage snelheden en korte ritten!
  • Door de kleine gestalte van het kind komt een gewone gordel niet op de juiste plaatsen te zitten. De gewone gordel kan daardoor makkelijk verschuiven en bij een ongeval zware verwondingen veroorzaken. Gordels of riempjes van het zitje moeten altijd op schouderhoogte vertrekken, plat over de schouder(s) lopen en plat op de heupen liggen.
  • Baby’s hebben een specifieke lichaamsbouw: hun hoofd is relatief groot en zwaar in verhouding tot de rest van het lichaam. Bij een voorwaartse botsing wordt de nek daardoor erg zwaar belast, wat ernstige letsels kan veroorzaken. Enkel een zitje tegen de rijrichting biedt de juiste bescherming, omdat het de klap van een botsing met de hele rug opvangt.
  • Kinderen in de auto los of op je schoot vervoeren, houdt enorme risico’s in. Klik je kind daarom altijd correct vast. Kinderen tot 1,35 meter moet je altijd verplicht in een aangepast kinderzitje vervoeren.