Header

Veilige volgafstand? Zing "Last Night A DJ Saved My Life"

Campagne februari 2019 (afgelopen)

Vlaamse automobilisten vinden bumperkleven ergerlijk en gevaarlijk, maar kunnen zelf onvoldoende inschatten wat een veilige volgafstand is. Daarom kreeg de succesvolle “Last Night A DJ Saved My Life”-campagne (die in feb. 2018 liep) een vervolg in februari 2019. De campagne riep bestuurders opnieuw op om altijd op een veilige afstand van je voorligger te rijden.

Regi, Tourist Le MC en Jasper Steverlinck: Last night a DJ saved my life

Van 4 februari tot 3 maart voerde de VSV een affichecampagne langs de Vlaamse hoofdwegen met de slogan “Veilige volgafstand? Zing Last Night A DJ Saved My Life”. Regi, Jasper Steverlinck en Tourist Le MC ondersteunen de campagne met een eigen versie van de discohit uit 2002, die ze speciaal voor de gelegenheid hadden opgenomen. Op maandag 4 februari maakte radiozender MNM tijdens de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow nog een vierde artiest bekend die een cover had opgenomen. Verder waren er radiospotjes en gerichte advertenties op sociale media, en ook Kijk Uit besteedde aandacht aan de campagne.

De tweesecondenregel

De campagne draaide helemaal rond de tweesecondenregel, die zegt dat je op een droog wegdek ten opzichte van je voorligger minstens twee seconden afstand moet houden om kop-staartaanrijdingen te vermijden - net even lang als het refreintje van "Last Night A DJ Saved My Life". Op een nat wegdek hou je minstens drie seconden afstand, wat overeenkomt met de strofe "Last night a DJ saved my life from a broken heart".

Effectenmeting campagne