Header

Campagne: Met z'n allen op de fiets. Goed bezig!

mei - juni 2020 (afgelopen)

Tijdens de lockdown door het Covid 19-viurs zijn we met z’n allen massaal beginnen fietsen. Een positief gevolg van de coronacrisis! De Vlaming had zijn fiets massaal ontdekt. Niet alleen om te ontspannen, maar ook voor fuctionele verplaatsingen, zoals boodschappen doen.

We grepen deze kans om iedereen aan te moedigen om te blijven fietsen. Tenslotte waren we met z'n allen al heel goed bezig! 

Daarom lanceerden we de eerste grootschalige fietscampagne in Vlaanderen. Op 14 mei 2020 gaf minister Peeters het startschot en nadien volgde een brede mediacampagne via radiospotjes, een uitgebreide digitale campagne, affiches op bussen en trams en langs de Vlaamse hoofdwegen. Een derde van de Vlaamse gemeenten ondersteunden de campagne door de boodschap mee te verspreiden via lokale affiches, hun sociale media, hun website en door de campagneslogan met een krijtsjabloon in het straatbeeld te brengen.

   

Evaluatie en resultaat campagne

Na iedere campagne laat de VSV een statistisch relevante bevraging uitvoeren bij de doelgroep om het bereik te meten. Hiervan zie je het resultaat in een notendop: