Header

Lange rit? Slaap eerst 8 uur

Campagne zomer 2018 (afgelopen)

Van 29 juni tot 5 augustus 2018, een periode waarin heel wat mensen met de auto op vakantie vertrokken, voerde de VSV een affichecampagne langs de weg met de boodschap ‘Lange rit? Slaap eerst 8 uur’. Er waren twee varianten van de affiche: op de ene zagen we een nachtelijke autosnelweg, de andere toonde dezelfde weg overdag. Slaperigheid doet zich immers ook overdag voor. Ons bioritme zorgt ervoor dat we in de namiddag een dipje hebben.

De affichecampagne werd ondersteund door een radiospotje met dezelfde boodschap. Een online video die via Facebook en Instagram werd verspreid, maakt duidelijk dat het eigenlijk al te laat is op het moment dat je jezelf slaperig voelt. Slaperigheid voorkomen door vooraf voldoende te rusten is daarom de beste optie. De campagneboodschap was ook te zien op alle tankpistolen in Vlaanderen, en op vier drukbezochte parkings langs de autosnelweg (Ruisbroek, Jabbeke, Minderhout en Mannekesvere) waren er acties waarbij slaapmaskertjes werden uitgedeeld aan vakantiegangers.

Verder waren er gerichte advertenties op sociale media, en besteedden ook Radio 2 Plage Préférée en het verkeersveiligheidsmagazine Kijk Uit (VRT één) aandacht aan de problematiek van slaperigheid achter het stuur. Op www.beloofd.be konden bestuurders de belofte maken om goed uitgerust te vertrekken.

Campagnevideo: