Header

Groot Gelijk dat je nuchter rijdt

Campagne tegen rijden onder invloed (juli 2022: afgelopen)

De sfeer van zwoele zomeravonden op feestjes, BBQ's of festivals gaat vaak samen met de effecten van alcohol, drugs of lachgas. Maar er is één plek waar ze nooit thuishoren: achter het stuur. Spreek daarom op voorhand af met je vrienden hoe jullie veilig thuis geraken. 

Effecten van alcohol, drugs en lachgas op je rijgedrag

De effecten van alcohol, drugs en lachgas op je rijgedrag worden vaak geminimaliseerd. Maar deze stoffen verstoren de functies van je hersenen, waardoor je niet meer hetzelfde concentratie-, reactie- of waarnemingsvermogen hebt. Dat kan fatale gevolgen hebben in het verkeer. Lees meer over de effecten op je rijgedrag:

  

Spreek op voorhand af hoe jullie veilig thuis geraken 

Zodra je je amuseert en midden in de feeststemming zit, is het soms moeilijker om nuchter blijven. Spreek daarom op voorhand af hoe jullie veilig thuis geraken. Zo kunnen jullie voluit en zorgeloos feesten en geraakt iedereen veilig thuis. 

Tips: spreek op voorhand af wie nuchter blijft

Groot gelijk dat je nuchter rijdt: tips om veilig thuis te geraken

Jouw beurt om nuchter te blijven en je vrienden veilig thuis te brengen? Laat je als chauffeur maar eens lekker in de watten leggen die avond! Zo wordt het nog een stuk leuker om de BOB van dienst te zijn. 

Liever niet zelf rijden? Dat is ook een optie. Een taxi delen? Dat valt heus wel mee als je de kosten deelt. Of misschien geraak je wel thuis met het openbaar vervoer. Zoek het op voorhand uit en spreek het af met je vrienden.

Tips om veilig thuis te geraken

Radiospots

Campagnemateriaal

Help ons en voer mee campagne tegen rijden onder invloed. Download hier ons campagnemateriaal en verspreid het (in originele vorm) via je eigen communicatiekanalen.

Groot Gelijk: rose

Groot Gelijk: groen

Voorbeeldtekstjes nieuwsbrief, sociale media

Persbericht

Lees het persbericht

Info

Artikels thema rijden onder invloed