Header

Campagne: Een beetje te snel is ook te snel

november 2020 (afgelopen)

Snelheidsovertredingen blijven nog steeds een heikel punt op de Vlaamse wegen. Toch is 9 op de 10 autobestuurders overtuigd van het nut van de snelheidslimieten. Niettemin blijkt uit onderzoek van de VSV dat ondanks de overtuiging dat snelheidslimieten nuttig zijn, 1 op de 4 Vlamingen zich niet consequent aan de snelheidslimiet houdt. Voornamelijk mannen onder de 45 jaar hebben een zware voet. Dat kan heel verstrekkende gevolgen hebben voor andere weggebruikers én voor henzelf.

Van 2 november tot 6 december 2020 liep daarom een VSV-campagne rond overdreven en onaangepaste snelheid. 314 affiches langs de Vlaamse hoofdwegen maakten duidelijk dat te snel rijden, ook al is het maar een beetje, ernstige gevolgen kan hebben. De affichecampagne werd ondersteund door radiospotjes op JOE, MNM, QMusic, Studio Brussel en TopRadio. Verder liep er een uitgebreide campagne via sociale media en in de tankstations.

Campagnemateriaal is beschikbaar op Beloofd.be, de website waar je ook de belofte kunt maken om je altijd aan de snelheidslimieten te houden.

Evaluatie en resultaat campagne

Na iedere campagne laat de VSV een statistisch relevante bevraging uitvoeren bij de doelgroep om het bereik en de impact te meten. Hiervan zie je het resultaat in een notendop: