Header

Campagne: Als je te snel rijdt, zie je minder

3 tot 31 oktober 2021

Ook al zijn meer dan 8 op de 10 Vlaamse automobilisten overtuigd van het nut van snelheidslimieten, toch vindt gemiddeld 1 op de 3 het moeilijk om zich aan de toegelaten snelheid te houden. 1 op de 5 autobestuurders geeft zelfs toe dat ze vaak “vergeten” op hun snelheid te letten. Die nieuwe cijfers komen uit een onderzoek van de VSV en tonen nog maar eens aan dat te snel rijden een probleem blijft in Vlaanderen. Daarom starten we een nieuwe campagne die benadrukt waarom het belangrijk is om je aan de limiet te houden. 

Als je te snel rijdt, zie je minder

Als je sneller rijdt, moet je meer informatie op korte tijd verwerken. Hoe sneller je rijdt, hoe meer je je enkel kan focussen op wat er recht voor jou gebeurt. Daardoor heb je automatisch minder oog voor wat er links en rechts van je gebeurt. Maar op plaatsen met veel verschillende weggebruikers is het net heel belangrijk dat je ook kan zien wat links en rechts van je gebeurt. Hoe meer 'gemengd verkeer' (voetgangers, fietsers, bestelwagens, auto's, enz. door elkaar) of hoe meer in- en uitritten en kruispunten er zijn, hoe meer kans op ongevallen. 

De snelheidslimieten zijn in functie van al deze mogelijke conflicten gekozen. Daarom is de snelheidslimiet de veiligheidslimiet. Als je je aan de toegelaten limiet houdt, kan je beter zien wat er rondom jou gebeurt en kan je nog op tijd reageren als er plots iets onverwachts gebeurt.

De campagne

"Als je te snel rijdt, zie je minder" is een Beloofdcampagne die te zien zal zijn op affiches langs Vlaamse snel- en hoofdwegen. De affichecampagne wordt ondersteund door een campagne via tankstations en radiospotjes op MNM, Joe FM, Q-Music, Top Radio en Studio Brussel. Verder loopt er een uitgebreide onlinecampagne o.a. via sociale media en influencers.

Beloof ook om je aan de toegelaten snelheid te houden

Snelheid blijft een van de vijf grootste oorzaken van verkeersonveiligheid en leidt jaarlijks tot heel wat verkeersongevallen met zwaargewonden en met dodelijke afloop. Wie zich aan de toegelaten snelheid houdt, kan alles op tijd zien en heeft meestal nog voldoende tijd om ook in onverwachte situaties tijdig en veilig te reageren. Daarom is de snelheidslimiet de veiligheidslimiet. Beloof ook om je aan de toegelaten snelheid te houden op beloofd.be. Verspreid en/of personaliseer ons campagnemateriaal. Je kan het gratis downloaden op de beloofdwebsite.

Info

Relevante artikels